Residència Michela Mariani (Desembre 2019 – Gener 2020)


CARTELL CANNIBAL EN OMBRES

En aquest particular moment històric i polític per a Catalunya, l’objectiu d’aquesta investigació és l’intent de retornar a la ciutat de Girona la seva pròpia cultura catalana, discriminada i censurada en la seva identitat al llarg dels anys.

A través de la trobada amb els habitants de la ciutat i escoltant les seves històries, íntimes o col·lectives, sobre l’intent d’amagar i aniquilar la cultura catalana, els seus usos i costums i sobretot el seu idioma, el seu propòsit és recollir dades i materials per crear instal·lacions repartides per Girona que continguin signes, imatges i escriptura.

L’objectiu final és el de la reapropiació cultural col·lectiva a través de les experiències personals dels habitants de Girona. L’artista vol crear constel·lacions de símbols construïts per acumulació en diferents punts focals de la ciutat, que continguin els objectes “trobats”, fotografies (mines o altres), objectes de la cultura tradicional catalana juntament amb l’escriptura real. Una mena d’acumulació de signes de la vida quotidiana i de la memòria, de la col·lecció d’objectes de la vida com a forma de contrarestar la mort i la pèrdua d’identitat. Una cruïlla d’espai, un entorn fortament evocador ple d’objectes, signes i símbols.

El resultat serà una obra site-specific d’històries i presències altament evocadora que mai més seran silenciades.

——————————————–

Michela Mariani va néixer a Cesena el 1977. Es va matricular a l’Acadèmia de Belles Arts de Bolonya on es va graduar amb honors amb una tesi en Estètica. Durant els estudis universitaris, va participar en diversos tallers d’impressió de belles arts fotogràfiques i en blanc i negre en estudis de diversos fotògrafs professionals i es classifica en diversos concursos fotogràfics. Immediatament després de graduar-se, assisteix a un màster en fotografia publicitària en moda, natura morta i edició digital de fotografies a l’escola John Kaverdash de Milà.

Actualment continua la seva activitat professional com a fotògrafa autònoma col·laborant amb revistes, empreses i estudis de comunicació. Al mateix temps, ha desenvolupat una trajectòria investigadora artística participant en diversos concursos i exposicions.

Des del 2008, Michela Mariani també és professora de Fotografia a l’Accademia Romagna di Cesena i des del 2016 a l’Aula Monty Banks de Cesena.

Més informació aquí

Categories: Blog, General, i membres.