Derives Girona (dissabtes 20 i 27 de febrer a les 11h)

Els propers dissabtes 20 i 27 de febrer, de les 11 a les 14h, tindran lloc dues passejades per Girona de la mà de l’artista Amanda Gutiérrez, guanyadora de la beca de residència del projecte ETAC (Espai Transfronterer d’Art Contemporani). Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat / 972427627

Primera deriva: dissabte 20 de febrer, a les 11h, davant del Bòlit_StNicolau

La primera deriva planteja un recorregut on els assistents podran apreciar el paisatge sonor de les frontres simbòliques que delimiten la ciutat de Girona. L’objectiu d’aquesta passejada és explorar la diversitat acústica que l’urbs acull de pol a pol, per mitjà de la psicogeografia. En aquest sentit es planteja una experiència de grup que parteix d’un recorregut geogràfic que va des de la zona turística fins als límits perifèrics de Girona. La ruta acabarà amb el mapejat i la traducció significativa d’aquesta experiència, en relació al plànol social de la ciutat.

 

Segona deriva: dissabte 27 de febrer, a les 11h, davant del Bòlit_StNicolau

La segona deriva planteja un recorregut on els assistents podran observar la diversitat de dos barris immigrants de la ciutat de Girona, partint de les deixalles que trobaran al seu entorn. Aquest recorregut començarà al Barri Vell i acabarà a la Plaça de Santa Eugènia (Pl. del Barco). Aquesta deriva posarà émfasi en les relacions històriques i contemporànies dels corrents migratoris que construeixen aquesta ciutat. La passejada conclourà amb el mapejat de les experiències i la traducció significativa al plànol social, per mitjà de la psicogeografia aplicada a la ciutat de Girona.

Més informació de les Derives aquí

Aquestes activitats estan incloses dins el projecte “Quan els edificis parlen: un projecte de narrativa col·lectiva” que Amanda Gutiérrez (Mèxic, 1978. Viu i treballa a Chicago, Estats Units) està desenvolupant durant els mesos de febrer i març en l’espai de residència del Bòlit i que té com a objectiu la creació de processos artístics de manera col·lectiva, partint d’experiències i utilitzant la deriva com a principal eina. L’objectiu de Gutiérrez no és treballar individualment com a artista, sinó en col·laboració amb una comunitat pertanyent a l’espai on treballa.

Categories: Blog, General, i novetats.